Vera de Backker

Vera de Backker (1962) illustreert vanaf 1989 prentenboeken waarvan een veertigtal titels zijn verschenen bij verschillende uitgeverijen in Nederland maar ook in het buitenland. Populair waren haar boeken over Koosje Koala. Nu worden de dierenboeken ‘Zeg kleine…’, een serie van 11 boeken, veel gelezen. ‘Zeg kleine zeehond’ is nog te koop oa. bij Ecomare.

Je kunt een interview lezen op: http://www.prentenboek.nl/interview-vera-de-backker/

De muzikale prentenboeken ‘Het geheim van Joris en Draakje’ en ‘Beer en de honingboom’ zijn bijzonder leuke boeken, zie onder recente boeken

‘Boeken maken vind ik echt geweldig, van het eerste ideetje tot het boek in de winkel is het een groot avontuur en daarna is het weer spannend om er mee te werken (voorlezen, naspelen e.d.). Het leuke van boeken maken is dat alles kan, je brengt je figuren tot leven, je creëert je eigen wereld.’

Vanaf haar afstuderen in 1987 aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht geeft ze bovendien schildercursussen en maakt ze schilderijen. Ze maakt haar illustraties met gouach-verf en schilderijen met acrylverf.

Ze houdt van het werken met heldere intense kleuren die ze door laag-over-laag techniek bereikt. In 2005 is zij voor creatief kleurdocent afgestudeerd.

Vanaf die tijd geeft ze cursussen in intuïtief schilderen, kleur en bewustwording. Op deze site zijn diverse werkvormen te vinden. De kleuren hebben boodschappen voor ons als we ze leren ‘lezen’.

Meer informatie op https://veradebackker.nl/

Toont alle 11 resultaten