Sieb Posthuma

Sieb Posthuma

Sybrand Suardus Nicolaas (Sieb) Posthuma (Rotterdam, 26 juni 1960 – Amsterdam, 3 augustus 2014) was een Nederlands illustrator, schrijver en theatervormgever.

Posthuma studeerde aan de Rietveld Academie schilderen en grafiek. Na zijn afstuderen in 1987 ging hij werken als freelance illustrator. In het begin produceerde hij voornamelijk werk voor volwassenen. Zo maakte hij jarenlang tekeningen voor verschillende columnisten in HP/De Tijd. Voor NRC Handelsblad vervaardigde hij naast tekeningen in de bijlagen Cultureel Supplement en Agenda ruim tien jaar wekelijks een tekening over de politieke actualiteit.

Naast zijn werk voor volwassenen begon Posthuma vanaf 1990 ook te tekenen voor kinderen, zoals illustraties voor diverse (prenten)boeken. In 2000 kreeg hij de opdracht van TNT Post om de kinderpostzegels van dat jaar te ontwerpen. Behalve tekeningen voor kranten en diverse tijdschriften en uitgeverijen maakte Posthuma ook animatiefilms voor Sesamstraat, cd-covers, omslagillustraties voor romans en affiches voor organisaties als Amnesty International en de Dierenbescherming. In 2013 ontwierp Posthuma de kerstzegel voor PostNL.

Zijn werk is uitgebracht in onder meer de Verenigde Staten, China, Japan, Frankrijk, Brazilië, Italië, Denemarken en Duitsland en wordt zowel internationaal als nationaal tentoongesteld. (bron wikipedia)

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.