Wedstrijd prentenboek schrijven Inclusive works

Heb jij altijd al je eigen prentenboek willen schrijven? Dit is je kans, want Inclusive Works organiseert samen met uitgeverij Clavis en Kazdu een internationale kinderverhalenwedstrijd. De prijs? Je verhaal wordt uitgegeven als prentenboek!logo prentenboekwedstrijd

De opdracht

Schrijf een verhaal voor peuters (1 tot 3 jaar) of kleuters (4 tot 6) jaar. De jury kiest uit elk van deze twee categorieën het beste verhaal. Er is wel een thema aan de wedstrijd verbonden: ‘opa, oma en ik in de multiculturele samenleving’. De organisatoren van de wedstrijd willen verschillen overwinnen en mensen bij elkaar brengen, hoe oud of jong ze ook zijn en waar ze ook vandaan komen. En hoe kun je dit nu beter doen dan door iedereen sámen van prentenboeken te laten genieten?

Criteria Prentenboek

Waar moet het verhaal aan voldoen?
– Het verhaal richt zich op peuters (1 tot 3 jaar) of kleuters (4 tot 6 jaar);
– Het verhaal gaat over de interactie tussen grootouders en kleinkinderen;
– Het verhaal houdt rekening met de multiculturele samenleving;
– Het verhaal mag realistische en/of fantasievolle elementen bevatten;
– Het verhaal telt maximaal 600 woorden (peuters) of 900 woorden (kleuters);
– Het verhaal is geschreven in het Engels of in het Nederlands;
– Het verhaal bevat geen contextuele beschrijvingen of afbeeldingen;
– Het verhaal werd niet eerder gepubliceerd.

Voor wie?

De wedstrijd is bedoeld voor iedereen die van schrijven houdt, ongeacht ervaring, opleiding, afkomst, moedertaal of leeftijd. Hoewel: de jury moedigt mensen van boven de vijftig graag extra aan om mee te doen! De twee winnende verhalen worden door Clavis als prentenboek uitgegeven, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Meedoen aan de wedstrijd?

Wil je meedoen? Stuur dan voor 31 augustus 2014 je verhaal in via de website www.inclusiveworks.eu. Hier vind je ook meer informatie over de wedstrijd en een interessante workshop die je kan helpen met schrijven (inschrijven kan nog t/m 11 juni).  De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking in november.

Achtergrond

In 2012 organiseerden Inclusive Works en partners voor het eerst een internationale kinderverhalenwedstrijd. Met groot succes, want er werden meer dan 350 verhalen uit meer dan 30 landen ingestuurd. Daaruit werden twee winnende verhalen gekozen, die inmiddels als prentenboek zijn verschenen:

Tellen en rijmen met de familie Muis van Juliette Rosenkamp (illustrator Anouk Nijs).


Prinses Nina van Marlise Achterbergh (Illustrator Iris Compiet).

Inclusive Works is een bedrijf dat projecten en studies uitvoert om een inclusieve maatschappij te bevorderen. Deze maatschappij houdt in dat iedereen erbij hoort, meedoet en gelijkwaardig is. Een van de projecten om dit te realiseren is de kinderverhalenwedstrijd. Inclusive works vindt dat de kinderliteratuur niet divers genoeg is en niet onze huidige maatschappij representeert. Daarom zijn wij deze wedstrijd gestart. Wij hebben gekozen voor prentenboeken omdat we met de jongste jeugd willen beginnen. Zij hebben nog geen vooroordelen of notie van hoe de maatschappij werkt en het beeld daarvan.

Het is nu de tweede keer dat de wedstrijd wordt georganiseerd. Als de competitie is afgesloten wordt geëvalueerd of de competitie om de 2 jaar wordt gehouden. Het ziet er in ieder geval wel naar uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *