Uitgeverij Moon

logo uitgeverij moonPaul van Vlissingenstraat 18
1096 BK Amsterdam
Postbus 3626 | 1001 AK Amsterdam
e-mail : info@uitgeverijmoon.nl
http://www.uitgeverijmoon.nl/ 

 

Uitgeverij Moon is een zelfstandige uitgeverij (geen concern), maar wel een uitgeverij met verschillende imprint. De overkoepelende naam is Dutch Media Books bv en de imprints zijn Lebowski, Carrerea, Mistral, The House of Books en Moon.
 
– Hoe lang bestaat de uitgeverij? Wij zijn 1 mei 2007 begonnen.

 – Hoeveel vaste medewerkers heeft de uitgeverij momenteel? Ca 30 medewerkers
 
– Is er een speciaal fonds voor prentenboeken? In juni 2013 hebben wij The House of Books overgenomen en sindsdien hebben wij de beide kinder- en jeugdboekenfondsen iets anders ingedeeld – The House of Books Kids boeken voor kinderen van 0 tot ca 10 jaar en Moon voor kinderen vanaf ca 8 jaar dus echt zelf lezen en bij The House of Books kids ligt de nadruk echt op het voorlezen en leren lezen.

– Is er een speciale redacteur voor prentenboeken? Beide fondsen hebben een eigen acquirerend redacteur en Thille Dop is de uitgever van beide fondsen.
 
– Hoeveel prentenboeken geeft u gemiddeld per jaar  uit? Wij geven ca 5 prentenboeken per jaar uit.
 
– Hoeveel daarvan zijn van Nederlands/Vlaamse schrijvers/illustratoren? Het merendeel is Nederlands.  Wij hebben ook een Vlaamse auteur in ons fonds (Marian De Smet) en af en toe werken wij ook met Vlaamse illustratoren.
 
– Naar welk adres kunnen manuscripten worden gestuurd? info@uitgeverijmoon.nl
 
– Moeten de manuscripten nog voldoen aan specifieke eisen (qua vorm/lay-out)? Het liefst ontvangen wij eerst de tekst en uiteraard moet deze goed geschreven zijn, suggesties voor illustraties zijn altijd welkom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *