Schrijven

Aha, jij wilt een prentenboek schrijven? Maar hoe schrijf je een goed prentenboek? Dat is geen makkelijke vraag om te beantwoorden. Zeker niet als je een prentenboek wilt schrijven met als doel om dit ook uit te (laten) geven. De meeste mensen kunnen wel een verhaaltje schrijven. Prima, vooral mee doorgaan. Echter, een goed prentenboek schrijven of illustreren is echt een vak. Een moeilijk vak. Maar wel een vak dat je kunt leren. Door veel te oefenen, een portie doorzettingsvermogen en natuurlijk door deze website vaak te bezoeken 🙂

Deze sectie van prentenboek.nl richt zich op het schrijven van een prentenboek. Er zijn namelijk wat richtlijnen en trucs die je kunt toepassen om jouw verhaal beter te maken en (mocht je dat willen) de kans vergroten om uitgegeven te worden. De volgende vragen worden beantwoord:

Wat is een prentenboek?
Voor wie schrijf je een prentenboek?
Waar moet je op letten qua lay-out en vorm?
Over welke onderwerpen kun je schrijven?
Hoe creëer je goede personages?
Wat is een geschikte indeling?
Waar let je op bij het bewerken van de tekst?
Welke literatuur moet je lezen?

Ook zou je de interviews van (bekende) schrijvers van prentenboeken kunnen lezen. En vergeet niet de oefeningen te doen!

Eén reactie op “Schrijven

 1. Beste … (wie dit leest),
  Dankjewel voor deze website!
  Ja, dochter (illustrator) en ik zijn bezig met het realiseren van een droom die er bij beiden al lang was: Samen een prentboek maken.
  Alhoewel we al aardig wat aan de weet gekomen zijn over hoe (wat weten we wel), biedt deze site ons een schat aan nog meer informatie.
  Zeker weten, dat wij hier de komende tijd regelmatig terug zullen komen voor info en tips.
  Vriendelijke groet,
  Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *