Prentenboeken over de herfst

De herfst komt er aan… Bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Paddenstoelen schieten uit de grond. Eekhoorntjes gaan hun wintervoorraad aanvullen en de vogels trekken naar het zuiden. Tijd om boswandelingen te maken. Tenminste als het weer goed is… want de herfst betekent ook wind en regen. De herfst is een mooi thema voor op school en dus ook voor prentenboeken. Wij zetten de leukste en beste prentenboeken over de herfst voor je op een rij.

Er zijn leuke prentenboeken over de herfst gemaakt
Er zijn leuke prentenboeken over de herfst gemaakt
De beste prentenboeken over de herfst op een rij:

Voor de allerkleinsten (1 t/m 4 jaar) vinden wij dit de leukste prentenboeken over de herfst:

Bobbi naar het bos en Bobbi in de herfst

Bobbi ontdekt samen met zijn vriendjes hoe leuk de herfst is. Lekker spetteren in de plassen, en kastanjes en mooie bladeren zoeken in het bos.

Dikkie Dik – Herfstpret


Vier avonturen van Dikkie Dik over de herfst, met vallende blaadjes, kriebelende spinnetjes en scharrelende egeltjes die een wintervoorraad aanleggen.

Voor kinderen vanaf 4 jaar vinden wij dit de leukste prentenboeken over de herfst:

De Blaadjesdief

Lees hier de boekbespreking over “De Blaadjesdief”.

Kikker en de kleuren


Kikker begrijpt er niets van. Waar is al het groen gebleven? Hij kijkt en zoekt. En hij zoekt en kijkt. Overal dwarrelen gele en bruine bladeren van de bomen. Nergens vindt hij nog bloemen in vrolijke kleuren. Hier wil Kikker meer van weten. Wat is er aan de hand? Zal dit ooit nog goed komen? En zijn eigen vel, blijft dat wel groen? En waarom maken zijn vrienden zich nergens zorgen over?

Rikki en de eekhoorn


Het is herfst in het bos. Rikki is op zoek naar kastanjes, maar hij vindt op de grond ook een eekhoorn. Slaapt hij? Is hij ziek of heeft hij zijn pootje gebroken? Rikki haalt zijn vriendinnetje Anni erbij en samen brengen ze de eekhoorn naar Rikki’s mama. Die ziet meteen wat er aan de hand is. Een ontroerend verhaal over afscheid nemen.

Het is herfst

Dit heerlijke zoek- en kijkboek over de herfst van Rotraut Susanne Berner staat garant voor uren herfstpret.

Waar blijft de herfst?

Sanne Miltenburg

Konijn en Egel zijn beste vriendjes. Egel gaat elk jaar in winterslaap, zodra het eerste rode herfstblad valt. Maar Konijn wil zijn vriend niet missen. Kan hij de blaadjes en de herfst niet gewoon verstoppen?

Lente, zomer, herfst, winter

Liever een mooi prentenboek waar alle seizoenen aan bod komen? Ga dan voor dit prentenboek van Britta Teckentrup. Elk seizoen wordt prachtig tot leven gebracht door de illustraties van de maakster van het prentenboek van het jaar 2018.

Heb je zelf goede tips voor een herfst prentenboek? Laat hieronder dan een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *