Prentenboek Kopen

De meeste mensen zullen niet te veel nadenken bij het kopen van een prentenboek. De meeste kopers gaan af op de titel, onderwerp en de omslag in combinatie met de prijs. Soms is de schrijver of illustrator bekend.  Sommigen kijken nog even naar de beschrijving op de achterkant en bladeren heel misschien nog even door het boek alvorens tot koop over te gaan. Daar is natuurlijk niets mis mee. We hebben het hier niet over het kopen van een auto!

Toch, wij prentenboek liefhebbers gaan net iets anders te werk als we een prentenboek kopen. Wij lezen recensies, het liefst uit binnen- en buitenland, wij lezen (een deel van) het verhaal, wij bestuderen de illustraties. Het liefst willen wij het boek ook nog voelen en ruiken :-). Het kopen van een prentenboek in een speciale kinderboekenwinkel heeft natuurlijk de voorkeur!

kinderboekwinkel
Koop je prentenboek in de lokale kinderboekwinkel!

Voor beide categorieën kopers zal in deze sectie van de website binnenkort veel informatie te vinden zijn. Wat zijn de beste prentenboeken? Welke prentenboeken zijn verkozen tot prentenboek van het jaar? Welke prijzen kunnen prentenboeken krijgen? Wat zijn de bekroonde prentenboeken? Wat zijn de klassiekers? Waar kun je een prentenboek kopen? Waar moet je op letten? Lees ook zeker de  boekbesprekingen en recensies van prentenboeken.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een e-book en een app? Wat zijn de leukste prentenboek apps?

Geen zin in gedoe? Kies dan een prentenboek uit de tien populairste prentenboeken van bol.com van dit moment. Ze zullen toch niet voor niets in deze top 10 staan…. Of ga voor een prentenboek uit de serie “Gouden Boekjes“.  Dit zijn heruitgaven van veel verkochte, meestal uit het Engels vertaalde, klassieke kartonnen prentenboeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *