Ik wil een prentenboek! Gruffalo

In navolging van de landelijke actie “geef mij maar een boek” start er een nieuwe boekhandelsactie “Ik wil een prentenboek!”. De actie start in heel Nederland met het leuke en succesvolle prentenboek “De Gruffalo” van auteur Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler. Vanaf vrijdag 7 april is De Gruffalo voor slechts 2 euro te koop in alle boekhandels! Er worden tevens diverse activiteiten rondom het boek georganiseerd. Zo zijn er voorleessessies en komt illustrator Axel Scheffler op bezoek bij verschillende boekhandels in Nederland.
De Gruffalo, Julia Donaldson, Axel Scheffler; Lemniscaat, 1999
De Gruffalo, Julia Donaldson, Axel Scheffler; Lemniscaat, 1999
De missie van “ik wil een prentenboek!”
Kinderen willen we laten opgroeien tussen de boeken en we willen ieder kind we de kans geven voorgelezen te worden uit zijn eigen boek. Voor lezen is immers niet alleen een feest voor voorlezer en kind; het is ook de basis van geletterdheid en succes in de samenleving. Daarom stellen boekverkopers met ingang van dit jaar, ieder jaar in de aanloop van Pasen een prentenboeken klassieker ter beschikking voor een weggeefprijs.
Ik wil een prentenboek logo
Ik Wil Een Prentenboek! wordt gedreven vanuit de boekhandel, die zelf activiteiten organiseert, en daarvoor samenwerkt met lokale organisaties , onderwijsinstellingen en
bibliotheken. Stichting De VoorleesExpressis bij de actie betrokken omdat zij met ruim vierduizend vrijwilligers actief is in meer dan zeventig steden en dorpen om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en de taalomgeving thuis te verrijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *