Het land van de grote woordfabriek

Auteur: Agnès de Lestrade
Illustrator: Valeria Docampo
Uitgeverij: Uitgeverij de Eenhoorn
Oorspronkelijke titel: La Grande fabrique de mots, Alice, 2009
Vertaling: Siska Goeminne

Het land van de grote woordfabriek is een bijzonder prentenboek dat lezers meeneemt naar een wereld waar woorden niet zomaar uitgesproken worden. Woorden kosten namelijk geld en de meeste mensen moeten zuinig zijn op wat ze zeggen. Geschreven door Agnès de Lestrade en prachtig geïllustreerd door Valeria Docampo, biedt dit boek een uniek perspectief op de kracht van taal en de waarde van authenticiteit.

De illustraties van Valeria Docampo brengen het verhaal tot leven met zachte pasteltinten en gedetailleerde beelden. De emoties van de personages zijn prachtig vastgelegd, waardoor de lezers zich gemakkelijk kunnen inleven in de wereld van het hoofdpersonage Florian. Het originele verhaal, samen met de goed doordachte zinnen, de sfeervolle illustraties maken dit prentenboek tot een pareltje om van te genieten.

Spread uit het land van de grote woordfabriek
Spread uit het land van de grote woordfabriek, Agnès de Lestrade en Valeria Docampo, 2009
Het verhaal van “Het land van de grote woordfabriek”

Het verhaal volgt een jongen genaamd Florian, die in een land leeft waarin woorden worden gemaakt en verkocht door de grote woordfabriek. Mensen moeten geld betalen voor elk woord dat ze willen zeggen.  Rijke mensen hebben zo de meeste en de mooiste woorden. Arme mensen vinden hun woorden tussen het afval (kletspraat) en eens per jaar er een woorden uitverkoop markt. Soms waaien er woorden door de lucht, die Florian probeert te vangen met een vlindernetje.

Florian wilt heel graag uitdrukken wat hij voor Siebelle voelt op haar verjaardag. Hij is niet tevreden met de standaard, fabrieksmatige woorden die iedereen gebruikt. Maar ja, hoe doe je dat, als je maar drie woorden bezit. Dit terwijl het rijke jongetje Oscar over heel veel mooie duren woorden beschikt en ook interesse heeft in Siebelle…

Spread uit het land van de grote woordfabriek, Agnès de Lestrade en Valeria Docampo, 2009
Spread uit het land van de grote woordfabriek, Agnès de Lestrade en Valeria Docampo, 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *