De Vier Windstreken

Logo De Vier Windstreken

De Vier Windstreken
Ampèrelaan 3
2289 CD Rijswijk
T: 070 4131191
F: 070 4131181
http://www.vierwindstreken.com

 

Uitgeverij De Vier Windstreken is in 1983 opgericht. De wortels van de uitgeverij liggen bij NordSüd Verlag, een Zwitserse uitgeverij die haar boeken graag in Nederland wilde uitgeven. Inmiddels geeft De Vier Windstreken ook eigen producties en coproducties met andere uitgeverijen dan NordSüd uit.

– Hoeveel vaste medewerkers heeft de uitgeverij momenteel?
5 vaste medewerkers.

– Is er een speciaal fonds voor prentenboeken?
Er is geen apart fonds voor prentenboeken. Alle kinderboeken vallen onder de naam De Vier Windstreken.

– Is er een speciale redacteur voor prentenboeken?
Nee.

– Hoeveel prentenboeken geeft u gemiddeld per jaar  uit?
We geven per jaar zo’n 45 titels zijn, waarvan ongeveer 30 prentenboeken

– Hoeveel daarvan zijn van Nederlandse schrijvers/illustratoren?
Ongeveer de helft van de titels die we uitgeven zijn gemaakt door Nederlandse auteurs en illustratoren

– Naar welk adres kunnen manuscripten worden gestuurd?
De Vier Windstreken
T.a.v. de redactie
Ampèrelaan 3
2289 CD Rijswijk

– Moeten de manuscripten nog voldoen aan specifieke eisen (qua vorm/lay-out)?
Als je een manuscript geschreven hebt dat je graag wilt laten uitgeven, stuur dan een kopie van je werk naar de uitgeverij. De uitgever en de redactie zullen beoordelen of het bij De Vier Windstreken past en geschikt is voor uitgave binnen ons fonds. Liever geen manuscripten mailen. Als je het manuscript of portfolio retour wilt ontvangen, stuur dan retourporto mee. Vermeld duidelijk een afzender. Stuur geen originele illustraties of manuscripten. Wij kunnen niet garanderen dat deze ongeschonden met de post terugkomen.

Je kunt binnen twee tot drie maanden een publicatiebeslissing van ons verwachten. We zullen geen beoordeling geven, omdat het niet aan ons is om te beoordelen of een manuscript wel of niet gepubliceerd zou mogen worden. Het kan namelijk heel goed zijn dat wij besluiten een bepaald werk niet uit te geven, maar dat het wel binnen het fonds van een andere uitgeverij past.

Illustraties insturen

Als je graag als freelance illustrator voor De Vier Windstreken wilt werken, stuur dan per post of per e-mail je portfolio op. Naar aanleiding hiervan bekijken wij of jouw techniek en talent geschikt is voor een uitgave. Als dat zo is, nemen we contact met je op. Is er niet direct een uitgave waarbij jouw stijl van illustreren aansluit, dan nemen we je op in ons bestand van illustratoren en nemen we eventueel op een later moment contact met je op.

Mocht je nog vragen hebben, mail ons dan: info@vierwindstreken.com

De Vier Windstreken geeft prentenboeken, eerste leesboeken en jeugdboeken uit. De bekendste prentenboeken zijn de prachtig geïllustreerde boeken van Marcus Pfister over De mooiste vis van de zee en die van Hans de Beer over Kleine IJsbeer. Naast boeken verkoopt De Vier Windstreken ook een groot aantal non-books: artikelen die gebaseerd zijn op figuren uit de prentenboeken, zoals posters, bekers en verjaardagskalenders. Bezoek onze website, facebook of twitter om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

Eén reactie op “De Vier Windstreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *