De Blaadjesdief

Titel: De Blaadjesdief
Auteur: Alice Hemming
Illustrator: Nicola Slater
Uitgeverij: Veltman Uitgevers, 2021
Oorspronkelijke titel: The Leaf Thief, Sourcebooks Jabberwocky, 2021

Het prentenboek “De blaadjesdief” van auteur Alice Hemming was geselecteerd als prentenboek voor de Kinderboekenweek van 2022. Het herfstthema van het prentenboek paste hier ook uitstekend bij. Ouders en docenten kunnen met behulp van dit boek kinderen vertellen over de wisseling van seizoenen, met name de herfst.

Bovendien is het een grappig verhaal met mooie illustraties. De illustraties van Nicola Slater brengen het bos tot leven met levendige kleuren en gedetailleerde details die de verbeelding prikkelen. De expressieve komische personages en weelderige, uitnodigende landschappen zullen zowel kinderen als volwassenen aanspreken. De speelse vormgeving van de tekst draagt verder bij aan de sfeer van het prentenboek.

Spread pagina uit "De Blaadjesdief", Alice Hemming en Nicola Slater, 2021, Veltman
Spread pagina uit “De Blaadjesdief”, Alice Hemming en Nicola Slater, 2021, Veltman
Het verhaal van de Blaadjesdief

Op een mooie herfstdag ligt eekhoorn lekker in zijn eigen nest te genieten van de kleuren van de herfstbladeren aan de boom. Dan ontdekt hij dat er een blaadje weg is… Hij denkt dat het gestolen is en vraagt advies aan vogel. Vogel legt uit dat het heel normaal is om in deze tijd van het jaar blaadjes “kwijt te zijn”.

De volgende morgen zijn er echter nog meer blaadjes weg en eekhoorn vraagt in paniek aan specht of hij zijn blaadjes heeft. Vogel legt nog een keer uit dat het heel normaal is dat de blaadjes weg zijn en vertelt eekhoorn dat hij maar even tot rust moet komen in zijn nestje.

De volgende morgen ziet eekhoorn dat bijna alle blaadjes weg zijn. Als hij in paniek naar vogel rent ziet hij dat vogel zijn huisje mooi heeft versierd met … blaadjes. “Ben jij de blaadjesdief?”, vraagt eekhoorn. “Nee”, zegt vogel. Ik zal je eens laten zien wie de blaadjesdief is. Dan komt eekhoorn er achter wie de blaadjesdief is…Maar of hij het echt begrepen heeft wordt duidelijk in het hilarische einde…

Het boek geeft aan het einde nog informatie over de herfst en waarom blaadjes van de bomen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *