Clavis Uitgeverij

logo Clavis

Clavis Uitgeverij
Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4b
B 3511 Hasselt
T +32 11 28 68 68 | F +32 11 28 68 69

Clavis Uitgeverij
Pand Noord
Meeuwenlaan 98-100
1021 JL Amsterdam
T +31 20 408 40 70 | F +31 20 408 30 77 BTW NL 8092.92.075.B01

info@clavisbooks.com
http://www.clavisbooks.com

Clavis is een zelfstandige uitgeverij met een vestiging in België en Nederland. In oktober bestaan ze 40 jaar.   Er is een speciale redacteur voor prentenboeken. Er werken rond de 40 mensen bij Clavis.

Clavis geeft per jaar gemiddeld 220 boeken uit, waarvan ongeveer de helft prentenboeken. Er wordt getracht om zoveel mogelijk Nederlandse en Vlaamse auteurs en illustratoren te werken. De meeste prentenboeken zijn van ‘eigen bodem’.  

Manuscripten kunnen worden gestuurd naar het kantoor in Hasselt of Amsterdam. Belangrijk is om geen originelen op te sturen, maar kopieën. Het werk wordt namelijk niet teruggestuurd na evaluatie. Je kunt het werk ook sturen naar acquisitie@clavisbooks.com  

  • Graag ook zeker je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres vermelden zodat wij jou terug kunnen contacteren.
  • Indien je verschillende werken wilt toesturen, raden wij je altijd aan om zelf eerst een selectie te maken en ons enkel je beste werken toe te sturen. Indien wij geïnteresseerd zijn, vragen we je zeker naar je andere werken. 
  • Denk eraan om verder de volgende zaken bij je manuscript te voegen: 
    – Bepaling van een specifieke doelgroep (leeftijdsaanduiding)
    – Het hoofdthema en de synopsis van het boek
    – De sterke punten van jouw verhaal

Om de twee jaar organiseert Clavis de internationale wedstrijd voor het beste nog niet uitgegeven prentenboek in samenwerking met Het Stadsmus (stadsmuseum van Hasselt). Deelnemers maken een prentenboek voor kinderen tussen 2 en 7 jaar. Een vakjury beoordeelt de artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen. De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven. Aan deze prijs en de prentenboeken die eruit voortkomen wordt veel aandacht besteed in de pers en op buitenlandse uitgeversbeurzen. De unieke prijs is dan ook voor veel illustratoren het begin van een succesvolle, internationale carrière. Dus… Waar wacht je nog op? Neem alle info door op de website en blaas ons van onze sokken met jouw creativiteit!