BBNC uitgevers

logo bbnc uitgeversBBNC uitgevers bv
Bergstraat 11
3811 NE Amersfoort
0334600339
www.bbnc.nl

BBNC uitgevers is een zelfstandige middelgrote uitgeverij van algemene boeken. BBNC bestaat sinds juni 2009. Sinds september 2014 zijn wij trotse uitgever van de Voor Dummies-serie in het Nederlands taalgebied.

Hoeveel vaste medewerkers heeft de uitgeverij momenteel?

Er werken 10 mensen bij BBNC uitgevers in vaste dienst

⁠ Is er een speciaal fonds voor prentenboeken?

Onze prentenboeken vallen onder het fonds BBNC jeugd.

Is er een speciale redacteur voor prentenboeken?

De prentenboeken vallen onder uitgever Nicole Neven.

Hoeveel prentenboeken geeft u gemiddeld per jaar uit?

We streven ernaar jaarlijks 12 prentenboeken uit te geven, 4 per aanbiedingsbrochure.

Hoeveel daarvan zijn van Nederlands/⁠Vlaamse schrijvers/⁠illustratoren?

Op dit moment hebben we nog maar 2 Nederlandstalige prentenboeken in ons fonds, en we willen dit aantal graag omhoog schroeven.

Naar welk adres kunnen manuscripten worden gestuurd en moeten de manuscripten nog voldoen aan specifieke eisen (qua vorm/lay-out)?

Op http://www.bbnc.nl/uw-manuscript-2/ staan de richtlijnen voor het indienen van een manuscript.

 

BBNC uitgevers wil lezers van alle leeftijden en opleidingsniveaus betrouwbare, kwalitatieve en toegankelijke kennis, ontspanning en vermaak bieden in welke productvorm dan ook. We willen onze lezers een totaalervaring bieden, zodat zij een volledig overzicht kunnen krijgen van een bepaald onderwerp en zich met onze boeken kunnen vermaken in hun vrije tijd zonder daarvoor extra producten te hoeven aanschaffen. Onze producten onderscheiden zich door hun look & feel en moeten zo breed mogelijk beschikbaar zijn in het Nederlands taalgebied. Interactie met de lezer vormt hierbij een belangrijke tool bij het optimaliseren en verbeteren van het aanbod. Al onze producten worden op een duurzame wijze geproduceerd en hebben een uitnodigende prijsstelling.

Met onze kinderboeken willen we iets speciaals bereiken: het moeten boeken zijn waar je later aan terugdenkt, die je kinderjaren tekenen en bovendien herkenbaar zijn voor ouders. Boeken die er fantastisch uitzien en een onwijs creatief verhaal bevatten, maken daarbij de meeste kans om later herinnerd te worden.

Onze boeken moeten de fantasie van kinderen stimuleren, maar ook de (groot)oudersaanspreken; en daarnaast moeten ze de band tussen (groot)ouder en kind versterken;samen creëren, samen fantaseren en je samen verbazen.

Visie: Creëren, distribueren en verkopen van de creatiefste kinderboeken die ouder en kind samenbrengen in de offline wereld en die je je leven lang niet meer vergeet.

Kernwoorden: creatief, onalledaags, verfrissend en verrassend.

Recente uitgaven:

Dierenjazzcarnaval (Taï-Marc Le Thanh)
Iedereen zag een kat (Brenan Wenzel)
Hap (Martine van Nieuwenhuyzen)
Oma’s Huis (Alice Melvin)
De Hoofdstraat (Alice Melvin)
Drie kleine uiltjes (Quentin Blake)
Vijf vriendjes (Quentin Blake)
Home Alone (Chris Columbus)
De Nieuwe Baby (Lie Dirkx)